Nytt år – ny sykkel skal inn i stallen

Ny sykkel

Så har jeg kommet til den delen av midtlivskrisemosjonisttreningen at jeg skal blogge om det. Om ikke annet for å motivere meg selv til mer trening og kjøp av ny sykkel.

Terrengsykling nordmarka

Ny sykkel skal kjøpes inn i løpet av sesongen. Hva det blir?, se det er uvisst. Foto: Peder Nustad

Generelt kan jeg si at mine kunnskaper og ferdigheter når det gjelder sykkelutstyr og mekking er svært begrenset. Jeg er istand til å skifte en punktert slange, smøre kjede og på en god dag skifte gir-wire. Da går stort sett den dagen med til det.

Dog har jeg startet en slags informasjonsbank langt bak i hodet ved hjelp av forskjellige sykkelmagasiner på trykk og nett. Besøk i sportsbutikker der sykkelkunnskap jevnstilles med god service, gjør også sitt til at kunnskapsbanken stadig  fylles opp. Når det gjelder sykler skiller jeg dog mellom kunnskap og erfaring. Det dyre og lette utstyret er, kan hende, både slitesterkt og presist, kanskje tilogmed sykler man fortere. Dette skal jeg isåfall finne ut av.

Valg av ny sykkel styres ofte av ambisjonsnivå, økonomi og anerkjennelse. Bling-effekt og status skal en ikke kimse av. Ser man rask ut, blir man rask. Er det ikke slik? Nå ønsker jo jeg å se bort i fra disse tre faktorer. Jeg vil ha hard fakta. Hvor mye raskere sykler man på en dyrere sykkel og evnt hvor mye mer komfortabelt er de å sykle på. Effektivitet og komfort er derfor viktigst når jeg nå skal oppgradere min stall med ny sykkel. Jeg gleder meg til sesongen 2012!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: