Sykkelbukse vinter – Nalini Pro Win

Til jul fikk jeg en Nalini Pro Win sykkelbukse. Den har vært flittig brukt på mange sykkelturer i januar og februar. Dommen så langt er at dette er en kanonbra vinterbukse som gjør akkurat det den skal – holder deg varm. Tightsen er behagelig med et nøytralt, sofistikert utseende, men den har også noen små irriterende designdetaljer.

Sykkelbukse vinter - Nalini ProItalienske Moa Sport markedsfører merket Nalini. De har i en årrekke levert sykkelbekledning til flere av lagene på Pro Touren. Produktene er utviklet i samarbeid med rytterne, noe kvalitet, design og funksjon bærer preg av. Gjennomførte sømmer, smarte valg og god kvalitet på stoff, virker som gjennomgangsmelodien.
Sjekk for øvrig nalini.com for mer info.

Varm og behagelig
Buksa består av hele 5 forskjellige stoffer, der foret har en komfortabel ullblanding. De ytre lagene har stort sett variasjoner av blandinger av polyester, nylon og elastan, noe som gjør at buksa har litt forskjellige egenskaper på strategiske steder når det gjelder elastisitet, varme og vindtetthet. Knærne og låra er beskyttet ekstra i front, mens elastisiteten bak og rundt leggene, gir en tett og støttende følelse. God elastisitet gjør også at personer med betydelige større lår en meg, kan benytte samme størrelse (L), uten at det det går utover passformen. Dette gjør også at det bare er å fylle på med superundertøy og ullstilongs under, etter hvor kaldt det er. Kort sykkelbukse må vi også ha under, for buksa har ikke padding. Det ønsker vi ikke heller, for da slipper vi å vaske buksa etter hver tur.

Vindtett og vannavisende
Buksas komposisjon og materiale gjør den til dels vindtett, men dette er varierende på de tidligere omtalte strategiske plassene. Det er mer en nok til å holde en varm i utforkjøringer, samtidig som vi ikke blir klamme. Den er betydelig mer luftig enn bukser som er helt vindtette og vanntette, men den vannavisende behandlingen den har fått i Nalinis laberatorium, gjør at den er funker bra også i lett regn og snø, samt at den tørker raskt.

Irriterende merkelapp
Midt i setefuren har Nalini fått det for seg at de skal sy inn en merkelapp med logo. Det er uforståelig at dette har sluppet gjennom av de italienske designerne. Jeg trodde en stund at denne var til å fjerne, men den er sydd ordentlig godt fast. Jeg stoler heller ikke nok på egne sy-ferdigheter til å sprette den opp. Etter en kikk på Nalinis hjemmeside, ser jeg at flere av deres buksemodeller har denne merkelappen bak. Jeg har vanskelig for å tro at forfengelige italienske syklister tråkker rundt med denne lille vimpelen svaiende ut fra skinkesprekken.

Sykkelbukse uten padding funker også fint til langrennOgså god til langrenn
Jeg har også testet buksa til langrenn, og det funker veldig godt. Buksas stramme passform gir god støtte til benmuskulaturen, og jeg følte faktisk at jeg gikk bedre teknisk på ski. Også her er merkelappen bak irriterende, mens refleksøye over halebeinet virker litt malplassert i langrennsløypa. På avstand ser det ut som en påbegynt «mooning» eller et alvorlig tilfelle av en rørleggersprekk som kommer til syne.
Glidelåsen nederst ved buksebeina er ganske så diger, så her er det fare for gnagsår om buksekanten er nedi skoa. Dette løses greit ved å ha den utenfor, eller ved å ikke dra glidelåsen helt ned.

Dette er en skikkelig god sykkelbukse, som du kommer til å bruke mye høst, vinter og tidlig vår. Litt varm blir den nok for kalde sommerdager. Dette er en vinterbukse. Den koster nærmere 1800kr og i dette prissjiktet finnes det sikkert mange bukser å velge mellom. Jeg tipper allikevel det går mange år før jeg eventuelt må orientere meg i markedet etter en ny varm vinterbukse, for her oser det av kvalitet i hele plagget. Så får jeg heller leve med lappen bak. De fleste sykler foran meg allikevel.

Sykkelbuksa selges på bla. Spinn Sykkelshop – Majorstua.

Og for de som eventuelt måtte lure eller skulle streife innom den merksnodige, usannsynlige, rare tanken: Jeg er ikke sponset av Nalini.

Reflekser bak og ved leggenUforståelig at italienerne aksepterer denne merkelappen bak.

Alle foto (minus 2 produktbilder fra Nalini): Sissel Johansen

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: