Kongen av Kollen

Eldar Rønning tok sin første 5-milsseier. Dario Cologna vant verdenscupen sammenlagt. Martin Johnsrud Sundby gikk inn til en sterk 3 plass etter hjerteproblemer tidligere i sesongen. Likevel var det en mann som framstod som sjef i Holmenkollen lørdag 10. mars. Odd-Bjørn Hjelmeset.

Æresrunder
De 6 rundene må ha framstått som æresrunder for den 40-årige ski-pensjonisten. Strengt tatt var han vel ikke kvalifisert til å stille til start i verdenscuprennet, men heldigvis var det noen i landslagstroppen som ga ham 5 mila som et hyllestsrenn. Mer blid og sympatisk idrettsutøver skal du lete lenge etter, og han gikk runde på runde og gliste til alt og alle. På den siste runden stoppet han sågar opp flere steder for å oppildne til bølgen, brøling og jubel. Ikke at han trengte det, for han var en soleklar publikumsfavoritt og fikk desidert mest jubel av alle som passerte. Hans veiving og vinking til publikum var nok ment som et stort tusen takk.

Jeg tipper at Odd-Bjørn slapp seg ned fra hovedfeltet for å gå alene. Han ville oppleve hvert eneste sekund som mer intenst om han kom i ensom majestet. Hjelmeset kan se tilbake på en karriere med bla. seier på 5-mila i Kollen, 2007, 8 seire i verdenscupen, 4 gullmedaljer fra VM i stafett, samt det som må være høydepunktet, individuelt gull på 50km klassisk i Sapporo 2007. Akkurat det gullet var det mange som unnet Nordfjordeidingen. Mest kjent i ettertid kommer han kanskje til å være for å introdusere uttrykket «is i rubben»

Det var ikke mye is i rubben rundt Frognerseteren i går. Her var det hylende skolebarn, ganske så beduggede campere, blottende kvinner, lokale lovende ski-talenter og heiende familier. Alle ønsket å takke Odd-Bjørn for en lang og begivenhetsrik langrennskarriere. Den har kanskje kommet litt i skyggen av storheter som Bjørn Dæhlie, Thomas Alsgård og Petter Northug.
I går var han ikke i skyggen av noen. Han var Kongen av Kollen.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: