Sykkeljakka til norgesmesteren

Vinterjakke sykkel - jakka til norgesmesteren

Jeg har kjøpt en brukt sykkeljakke til bruk om vinteren og kalde dager. Den ser ut som en overpyntet korpsuniform på en burlesk-cabaret i Mumbai. Her må designeren ha eksperimentert med sentralstimulerende midler på et piñata-party før skisseblokken ble funnet frem. Men hva gjør vel det? Den har tilhørt norgesmester i rundbane Ole Christian Fagerli.

Han har de to siste sesongene syklet med drakt heldekket med det norske flagget, som seg hør og bør for en norgesmester. Jeg mistenker at han har fått ekstra motivasjon for å klatre opp på det øverste trinnet på pallen, rett og slett for å slippe å sykle i teamdrakta til tidligere Raumerrytter. Flaggdrakta er en del tøffere, spør du meg. Nå har laget fått ny sponsor, nytt navn og ny drakt, med det resultat at Fagerli satt igjen med en stor kolleksjon nesten ubrukte teamklær. Disse la han ut for salg for en rimelig penge.
Tryvann
Den fargerike jakka og den fornøyde nye eier på sin jomfrutur til Tryvann. I dagslys og solskinn blir den nok bare unntaksvis brukt.

Man kan jo spørre seg hvorfor jeg slo til på dette når jeg beskriver jakka som over. I tilegg har jeg også litt motforestilling mot å sykle i teambekledning til lag og sponsorer som jeg absolutt ikke har noe med å gjøre. Jeg vil jo ikke bli tatt for å være en middelaldrende wanabe mosjonist, som ikler seg proffe teamklær for å kanskje bli tatt for å være en heidundrende god syklist.

Saken er den at jeg har vært på jakt etter en sykkeljakke til vinterbruk. Disse er ganske så dyre, og blir også utsatt for mye vintersøle og sprut. Nå kan jeg ubekymret la ryggen bli nedsprutet av salt, sand, slaps, olje og måkebilgjørme, uten grimaser om en ødelagt jakke. I de kalde månedene er det dessuten ganske så  mørkt i dette landet, og jeg sykler langt inn i skaugen. Om jeg skulle vise meg i dagslys, vil jeg bli ekstra motivert for raskt sykling for å slippe å bli observert av kjente og ukjente. De vil tro det var det tyske eller ugandiske flagget som føyk forbi.

Flagg uganda  Flagg Tyskland

Jakka funker fint den. Den er også et slags klenodium ettersom den har tilhørt en av Norges beste terrengsyklister. Vi får satse på at Ole Christian Fagerli kommer til OL i London i år, og at jeg kanskje har bidratt til at han får råd til et ekstra girøre eller noe.

Uansett får vi håpe Fagerli satser videre mot og OL i Rio 2016. Jeg, karnevalsjakka og mange med oss ønsker han lykke til videre med karrieren.

Kalas betyr vel "party"?
Jakka har 3 store praktiske lommer bak. Kalas betyr vel, “party”, gjør det ikke?

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: