Stisesongen er igang

Jan-Tore Bratlie i Trulsrunden.

Der kom vårjevndøgn. Trekkfuglene rundt Østensjøvannet blir stadig flere, og dagene varmere og lengre. Snøsmeltingen har startet for lenge siden, enda vi fremdeles har to uker igjen til påske. Hoggormen og terrengsyklister gjør seg klar til å krype ut av bolet. Førstnevnte venter nok en liten stund, mens stisyklistene allerede har rislet med kjede, verktøy og sykkelpumper. Vårpussen er ferdig, sesongen kan starte.

Første stitur for sesongen er herlig, barnslig glede. Kriblingen og ventingen på tørt terreng, gjenkjenner jeg som i de samme forventninger man tidligere hadde til julefeiring, sommerferie og fotballstart. (For øvrig er vel kriblinga på de punktene der fremdeles, når jeg tenker etter.)

Når vi skriver 21. mars er det ikke å forvente at skogen er snøfri og tørket opp. Det er den. Dvs. i enkelte skyggepartier er det litt råtten snø og is igjen, men det er ikke noe problem å sykle på det meste. Det var derfor med stor glede og entusiasme, jeg gjennomførte sesongen første tur i terrenget på snøfrie stier, der både været, sykkelen, formen og teknikken slett ikke var verst. Turen gikk i Trulsrunden og området rundt.

Bare stier allerede i mars i ØstmarkaFortsatt is i enkelte skyggebartier. Her fra Trulsrunderenna
Det er tørt og fint på stiene nær Østmarksetra. Siste del av Trulsrunderenna på returen mot Ulsrudvann, var det dog en del is, så her feiga jeg ut uten pigger i dekka.

Trulsrunden
En kort og populær stitur som har start og stopp på Østmarkssetra kalles Trulsrunden. Den er mye brukt fordi den er lett tilgjengelig, samtidig som den inneholder variasjon av svaberg, barnnålsstier, myrhull og steinurer. Runden er ganske lett, så den egner seg godt for nybegynnere, selv om den har enkelte utfordrende partier. Mer drevne syklister har også gode muligheten til å utforske mer avanserte sporvalg. I området er det et tett og variert stinettverk som gir mange valgmuligheter både på tur ut og returen.
Mer omtale og GPS-track fra Trulsrunden finner du her….

Nå venter jeg bare på at traseen til Terrengsykkelrittet skal tørke opp, så jeg får noen gjennomkjøringer der før rittet. Det kan tenkes at hoggormen er ute før den tid. Altså; om ikke så lenge.

Jan_Tore Bratlie - pause i Østmarka

Når det er så tørt og fint i slutten av mars, kan vi forvente en lang og herlig sesong. Undertegnede gleder seg skikkelig.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: