Nye holker – Odi Ruffian

Det er ikke mange jeg kjenner som er spesielt opptatt av holker. Forståelig for så vidt, ettersom dette er et lavinteresseprodukt for den gjengse syklist. Jeg er allikevel ganske så opptatt av de kontaktpunktene kroppen har mot sykkelen. 1. holker/hansker, 2. Sete/sykkelbukse 3. Pedaler/sko. Det å ha godt og komfortabelt utstyr her synes jeg kan øke sykkelopplevelsen betraktelig.

Gamle holker fra Lizzard Skins
Mine gamle holker var jeg strålende fornøyd med. Ettersom jeg har lett revmatisme i fingrene og  moderat gripesperre i enkelte ledd, er jeg avhengig av å ha gode holker. De gamle fra Lizzard Skins hadde forholdsvis høye og luftige knudrer med myk og robust gummiblanding. Dette gjorde at man ikke trengte å holde hardt i styret for følelse av kontroll, samtidig som det ga progressivt økende håndgrep ved hardere tak. Det negative med dem var at de ikke hadde Lock-On, slik at de tenderte til å skli rundt og utover på styret. De var også kronglete å ta av og på om det var nødvendig. Her måtte lirking, draing, tålmodighet og hårlakk til. (Jepp, hårlakk gjør at de sklir lettere på og holder de på plass når det størkner. Bare sjekk håret til bestemor)

Mine gamle holker fra Lizzard Skins

Grunnet flere sammenstøt med gammel, rufsete grantrebark på trange stier, har nå den ene blitt totalt ødelagt i enden. Jeg må derfor skifte, og har med engstelse lett etter noen som er like behagelig å holde i som gamleholkene.

ODI Ruffian Holker
Etter en tur innom Spinn på Majorstua, tok det ikke mange sekundene før selgeren entusiastisk nevnte Ruffian fra ODI. ODI har spesialisert seg innen nisjen holker, og markedsfører styregrep til alle slags sykler med og uten motor, samt til snø- og vannscootere. Er det noe de kan, er det holker, for å si det sånn. De var også først ute med Lock-On, der holkene skrues fast og sitter dønn, og er lette å ta av og på. Min ekspedient fant ingen Ruffian holker, bortsett fra et par som hadde ligget løst uten pakning. Noe smuss og riper var det på dem, men ikke veldig mye, så når prisen som ble foreslått var 48 kr, var det ikke mye å tenke over. Disse skulle prøves.
Sjekk for øvrig mer info om Odi Holker her

De nye holkene machet ikke den rød sykkelen helt
Holkene var rød, men matcher dessverre ikke helt den samme rødfargen som på min sykkel. Jeg syntes svarte kledde sykkelen bedre. Men forfengelighet til side, holkene er på og utprøvingen har startet. Jeg var dog i tvil om det firkantede mønsteret skulle være under for å gi grep til fingre, eller over for å gi demping mot håndflaten. Jeg prøver derfor begge deler.

Første tur ga gode lovnader. Disse satt god fast på styret og var noe hardere enn de gamle. Dette ga bedre kontroll, ettersom man fikk mer kontant tilbakemelding på manøvre.  “Dødgangen” som var i de gamle, ved at de satt løsere og hadde mykere gummiblanding, var borte. Dvs. når jeg løftet styret, pushet sykkelen fram over hindre, hoppet ned drop eller presset styret i svingene hadde jeg nærere kontakt med sykkelen. Kanskje var det tilfeldig, men dette var den første turen jeg syklet hele Seniorløypa* i ett uten fot i bakken. Jeg liker troen på at det var holkenes fortjeneste.

Etter min smak var holkene litt for harde til kosing på sti. Jeg merket umiddelbart etterpå at jeg hadde vondere i fingrene enn jeg pleier, og at holkene innbyr til et hardere grep og møte med håndflatene ikke var like mykt som med de gamle. Jeg vil allikevel teste dem mer utover våren, ettersom de ga så god kontroll, og jeg er spent på hvordan de er under våte forhold.

*Seniorløypa går bak Rikshospitalet fra Risbekkeveien på skrå opp mot Lortvann. Kommer ut på toppen av Pinarbakken.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: