Poca nødt med knebeskyttere?

POC Knebeskyttere

Scenario 1:
En syklist stuper over styret, og smeller kneskåla i en spiss og mangekantet stein av arten gneis. Kneet har ca 50 km/t da den treffer steinen, som på sin side er betydelig hardere enn menneskeknokler. 6 minutter etter tar et ambulansehelikopter av fra Rikshospitalet, der legen har fått beskjed om å ta med seg store doser morfin. Syklisten med den knuste kneskåla blir hentet 25 minutter senere da helikopteret ikke kunne lande i nærheten av den kronglete steinrøysa. Flere mislykkede operasjoner senere forteller kirurgen til slutt at nå har vi gjort det vi kan. Etter 2 måneders sykmelding og 6 måneder på krykker, er den uheldige fornøyd med at det i hvert fall er mulig å gå, selv om leddet både er redusert, stivt, og har utstråling av smerter til menisk, brusk, sener og muskelfester.

Scenari0 2:
En syklist stuper over styret, og smeller knebeskytteren i en spiss og mangekantet stein av arten gneis. Kneet har ca 50 km/t da den treffer steinen, som på sin side er betydelig hardere enn menneskeknokler, – men knebeskytteren absorberer det meste av slaget. Personen reiser seg opp, børster av seg litt støv, sjekker om sykkelen er hel og sykler videre.

Hvem av disse ville du vært?

Knebeskyttere - ikke sikkert det er så dumt

Jeg velger Scenario 2. Førti, feig og fornuftig

POC KnebeskytterPOC Knebeskyttere
POC VPD  knebeskyttere er myke og behagelige å ha på. Beskyttelsesdelen er laget av et mykt og formelig skum som blir hard ved hardt slag og som absorberer massive mengder energi. Det er nesten litt magisk. Knepadden er myk og kan vris, og former seg etter kroppen. Om du tar en hammer og banker, vil du allikevel ikke kjenne noen verdens ting. (Selvfølgelig avhengig av hvor hardt du slår).

Mykheten gjør at de er veldig behagelig å ha på, og hindrer heller ikke bevegelsen nevneverdig ved sykling. Det går derfor fint å ha disse på også i oppoverbakker, om du ikke ønsker stoppepausen før nedoverkjøringene begynner. De er dog ganske så klamme når en har de på hele tiden. (Obs! Med knebesyttere bruker vi baggy sykkelbukse, – med lycra-tights ser det ikke bra ut.)

Knebeskytterne bør vaskes for hånd, men jeg har flere ganger kjørt de på kortprogram på 30 °C, uten at det har vært noe problem.

POC
POC er et svensk firma som leverer det meste av beskyttelse til nedoverbasert ski og sykkel. De markedsfører hjelmer, briller, bekledning og altså kroppsbeskyttelse, som disse knebeskytterne.

Svenskene har lenge vært i førersetet når det gjelder design og funksjonalitet, se bare på denne ryggbeskyttelsen for syklister som foretrekker utforkjøring.
Se også mer på deres hjemmeside: www.pocsports.com/

POC = Piece of Cake

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: