Omlegging av traséen i Terrengsykkelrittet

Ny trase - omlegging av løypa i Terrengsykkelrittet

Ojda! Arrangørene har gjort endringer på løypa i Terrengsykkelrittet. Det er stien over Slettfjellet og det påfølgende grusstrekket langs Nøklevann som blir berørt av omleggingen. En av årsakene til denne forandringen er å minske ulempene for turgåere på grusveiene. Det positive er at deltagerne får mer morsom sti. Løypa blir ca like lang, men en kan regne med å bruke et par minutter mer.

Forandringen er i nedkjøringen fra Slettfjell. I stedet for å kjøre helt ned til Hestehullet, gjør løypa nå en sving til venstre på 135° midtveis i nedkjøringen, for så å kjøre på skrått ned til Ødegården. Her får vi en kort bit på grus, før løypa svinger nordover igjen ved småhusene, og kommer ut på grusvei i enden av Nøklevann på gammel trase.

Ny trase - dette er den ny stien du skal følge

Etter 5-600 meter av nedkjøringen skal vi inn til venste her. Mesteparten av dette partiet inneholder veldig fine stier ispedd noen vanskeligheter her og der.

Det er ingen grunn til  å sutre over tapt utforkjøring på sti. Den nye er minst like morsom. Nedkjøringen byr på barnålsdekkede stier, som er krydret med utfordringer som dype gjørmehull, gamle klopper og steinlagte brattbakker. Det er morsomt, men enkelte deler er nok litt mer krevende enn den gamle nedkjøringen som forsatte rett fram. Mange steder å stupe over styret finner du her.

Kronglete gamle klopper

Noen av vanskelighetene kan være denne lille bekkepassasjen. Gamle, smale klopper kan fort føre til brukket girøre eller kanskje et stem i skrotum. Bildet er tatt slik at sykkelretningen er mot fotografen.

Dype myrhull

Nedover dukker det opp en rekke gjørmehull som kan være dype og tunge å sykle gjennom. Enkelte strekk er også nesten reine bekkeleier med ruglete steinunderlag. Ikke alltid myk landing om det skulle gå galt, altså.

Stien fra Ødegården
Stien inn ved Ødegården er ikke særlig lang, men det ryktes at den kan være særdeles tung/våt/gjørmete ved mye regnvær. Dette har jeg ikke prøvd, så vi får be om godvær utover i mai.

Grusvei inn til Ødegården

Etter en kort grusnedkjøring skal vi inn  til høyre ved Ødegården. Ødegården ligger ved det som het Plankeveien fra Enebakk til Cristiania. Veien gikk forbi her fra ca1760. Da var gården skjenke- og hvilestue for plankekjørerne. Det blir kanskje ikke så mye hvile og skjenking her under rittet, men stien inn her er plankekjøring.

Ny sti ved Ødegården

Vi passerer bygningene og skal inn her. Stien deler seg like etter og vi skal til venstre ut i gjørmepytten.

Ny sti fra Ødegården

Stien er lett singletrack med jordbunn. Når det har regnet mye er det visstnok en tyngre singletrack med leirbunn. Etter en kort bit skal vi til venstre ned til Nøklevannet, og så til venstre igjen på grusveien. Snart venter Fjeldstadbakken og Skullerudåsen.

God omlegging
Grusveien mellom Nøklevann og Hestehullet har til nå vært delt i midten på rittdagen, med syklister i begge retninger. Som tilskuer til fjorårets ritt, var jeg selv vitne til hvilken utfordring dette kunne være for familier med barnevogn og småpodene på slep. Like fullt er vel også grusveien langs vannet et av de få stedene hvor man sykler fort i felt, noe som kan øke konfliktnivået mellom arrangørene og markatravere. Omleggingen er av det gode spør du meg. Mindre grustransport for syklistene og bedre tilgjengelighet for helgespradende turgåere.

Sjekk 1: Det blir arrangert dugnad i det nye partiet Lørdag 5. mai kl. 1100, så enkelte kronglete steder blir nok utbedret. (red. 9/mai: Det har nå blitt nye klopper på enkelte av partiene vist over. Resultatet kan du se bl.a. se på Facebook til Terrengsykkel  her… )

Sjekk 2. Se også video fra den nye traséen som redaksjonen i bladet Terrengsykkel har lagt ut på vimeo
Video ny trasé

Sjekk 3: Info fra arrangørene om løypomlegging

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: