Gliserittet 2012

Terrengsykkelrittet 2012 ble en smilekamp mellom sola og deltagerne. Makan til ritt! Alt klaffet for arrangørene. Sola strålte, løypa, var fantastisk, det ble deltagerrekord og hyggelige syklister storkoste seg på stiene i Østmarka. For min egen del var jeg også svært fornøyd med resultatet – en tid godt under det jeg trodde var et ambisiøst mål. Jeg omdøper derfor rittet til Gliserittet 2012.

Selektiv hukommelse
Glemt er trasking i gyttesaus og sirupgjørme. Glemt er fire tryn. Glemt er køgåing. Glemt er knoting og urydding sykling i første stiparti. Glemt er pedalglipp og påfølgende ubehagelig, humpete nedoversykling med testiklene på hver side av overrøret. Glemt er tre ganger kjedeavhopp, hvorav ett var i løypas bratteste klatring, Fjellstadbakken. Jeg husker bare bare barnålsstier.

2 minutter til start og vi har plassert oss bakerst i feltet. Peder med lite trening i kroppen, satset alt på ny lett sykkel. En «beleilig» punktering gjorde at han ga seg halvveis.

Forsiktig og litt klønete start
Min startpulje var den største av alle, og her krydde det av førtiser. Deriblant meg og min kompis Peder. Med plan om forsiktig start la vi oss beskjedent bakerst i feltet. Foran oss var det «men in tights» og lycra så langt øyet kunne se. Det ble en del kø-sykling, spesielt i stipartiet over Gardfangåsen. Det gjorde at vi måtte ofte av sykkelen, det ble opphoping foran hindre og i hele tatte ganske urydding og kavete sykling. Halvveis lå jeg allerede 20 minutter bak lederen av min aldersklasse.

Halvveis forsvant også Peder. – Sprekk, tenkte jeg. Punktering, viste det seg. Litt klønete skifte av slange og manglende utstyr til å pumpe luft, gjorde at han ga seg her. Ingen Coca Cola i mål på han altså. DNF

Halvveis på toppen av Slettfjell
Herifra og inn var de eneste musklene jeg ble sliten i, smilemusklene. Jeg hadde overskudd, og følte jeg kunne tråkke på uten at det var slitsomt. Kanskje skyldes dette vår rolige start og lavere puls pga kø. Samtidig er jo stiene inn lettere herifra, samt at jeg kjenner de ganske godt.

Ned fra Skullerudåsen, kjørte jeg rolig og kontrollert, samt at det var en del syklister i løypa. Her ville jeg ikke risikere hverken punktering eller andre mer alvorlige uhell. Utforpris-strekket endte derfor med beskjedne 7.54, noe som holdt til en 86 plass av 330 som syklet 1 runde. Med litt mindre folk og mer flyt, skal jeg klare å presse denne tiden betydelig.

I bakkene opp fra Skullerudstua, ble jeg tatt igjen av vinneren av eliteklassen, Håkon Austad, og like etter Rustadsaga kom regjerende norgesmester Lars Ragnar Manengen dampende. Det var de eneste jeg så fra eliten, så et mål for neste år må være å ikke bli tatt igjen av noen av dem.


Mplgang Terrengsykkelrittet

Ikke akkurat folksomt og vill jubel da jeg kom i mål, men 20 meter innafor ventet i det minste en iskald Cola.

Godt under skjema
Da jeg kom i mål var jeg drøye 24 minutter bak klassevinneren i mål. Det er jeg veldig fornøyd med i et så teknisk ritt. Tiden min ble 02:07.17 noe som holdt til 44 plass av 120 startende i aldersklassen . Det var godt under målet på 02:15. Neste år skal jeg under 2 timer. Jeg samler ikke på førtifjerdeplasser.

Jt like etter mål

«Se så fin bjørkebrikke som det står Terrengsykkelrittet 2012 på jeg fikk!»  Den kan jo brukes til….eh…jo…en ølbrikke

All honnør til arrangøren og ikke minst alle de frivillige løypevaktene som stod rundt traséen, og  heiet, klappet og ga oppmuntrende kommentarer. De fortjener oppmuntring og heiing tilbake.

Og jeg fortjente en iskald seierspils.

Restitusjon

Etter gjennomført ritt i 30 grader og sol , fortjener man en sånn en fra Drammen. Kanskje ikke anbefalt restitusjonsdrikk, men det er jo over 1 måned til Bukkerittet. Da stiller jeg litt brunere og med barberte legger.

Reklamer
Comments
One Response to “Gliserittet 2012”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: