Mål og mening

Jeg trener fordi det er gøy. Det er hovedmålet mitt med all form for mosjon. Samtidig syntes jeg progresjon og harde tall kan virke motiverende. Dette gjelder spesielt når det av flere grunner er fristende å droppe trening. Tid, vær og slapphet f.eks. Jeg har derfor satt meg noen mål, som helt sikker kommer til å forandre seg.

Nedenfor her vil jeg derfor etterhvert legge ut treningsmål. Det trenger  ikke nødvendigvis være tid og antall ganger, men f.eks at jeg skal ha det gøy, at syklen skal vaskes etter hver tur, osv

Terrengsykling

Ned mot Kastekloppen i ØstmarkaLangsiktig mål:
Jeg skal ikke være mer enn 15 % i tid bak vinneren av min klasse i ritt.
Ritt:
Jeg skal gjennomføre Ultrabirken i 2013.
Intervall:
Jeg skal ha minimum 2 intervall-/fartsøkter i uka.
Sti:
Jeg skal ha minimum 2 stiturer i uka (i sykkelsesongen)

2012

Terrengsykkelrittet 1. runde: under 2:10
Grenserittet under: 3:00
Gjennomføre Bukkerittet
Deltagelse i flere ritt i United Bakeries Cup

Pr i dag er jeg pluss minus 30 % i tid bak vinneren i min klasse. Jeg må derfor jobbe med å få opp en høyere gjennomsnittshastighet. Dette tror jeg skal løses med hyppigere intervalltrening og hardere økter, samt bedre i teknisk terreng. Lettere i kroppen og forhåpentligvis en ny lettere sykkel, skal også gjøre sitt. Bedre seeding gir også mer drahjelp fra gode ryttere.

15 % målet er nok foreløpig mest realistisk i ritt med lite teknisk terreng. Kommer jeg under 3 timer på grenserittet er jeg ganske nærme. Jeg syklet på 3.20 i 2011. Jeg har allerede i vintersesongen 11/12 syklet mye mer enn tidligere, så jeg tror det skal være innen rekkevidde i løpet av 2012.

For å ha klart dette i Terrengsykkelrittet måtte jeg ha syklet på under 1:45 i 2011. Altså bare drøye 12 minutter bak vinneren Joar Markhus. Det hadde i så fall vært en 3.plass i klassen, noe som er totalt urealistisk. (Nå skal det sies at Follorytteren var rimelig suveren og vant med over 10 min, og dessuten ryktes det at han skal delta på 2 runder i 2012, så kanskje blir vinnertiden svakere i år. ) Jeg har altså ikke syklet dette rittet før, så jeg vet strengt tatt ikke hva jeg kommer til å bruke. Håpet er at det skal være nærmere 02:00 enn 02:30.

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: